Tuulisähkö-liiga

Nurmijärven Yleisurheilun ja Nurmijärven Sähkö Oy:n yhteistyössä tuottama Tuulisähkö-liiga on 8-15-vuotiaille seuran jäsenille tarkoitettu koko yleisurheiluvuoden pituinen kilpailu, jossa ratkaisevat aktiivisuus, monipuolisuus, tulokset ja sijoitukset monissa eri kilpailuissa kauden aikana.

Myös nuoremmat urheilijat voivat osallistua kilpailuun, mutta he kilpailevat 8-vuotiaiden sarjassa. Kilpailuun ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan urheilijan pistelaskenta aktivoituu automaattisesti, kun hän osallistuu myöhemmin kilpailun säännöissä nimettyihin kilpailuihin tai kun hän saavuttaa virallisessa kilpailussa oman ikäluokkansa taitomerkkirajan tuloksen.

Tuulisähkö-liigan säännöt

Sarjat

Tuulisähkö-liigassa kilpaillaan yleiskilpailussa sekä sarjakohtaisissa kilpailuissa. Sarjat ovat erikseen tytöille ja pojille ikäluokissa 8, 9, 10, 11, 12, 13 ja 15. 8-vuotiaiden pistelaskuun osallistuvat kaikki 8-vuotiaat ja nuoremmat urheilijat.

Kilpailut ja pistelasku

Liigassa kerätään osallistumis-, sijoitus- ja tulospisteitä. Osallistumis- ja sijoituspisteitä saa seuran järjestämistä omista virallisista kilpailuista (8–15v), Tuulisähkö-maastoista, piirinmestaruuskilpailuista (8–15v), aluemestaruuskilpailuista (14–15v), Youth Athletics Gamesistä (9–13v) ja ulkoratakauden Suomen mestaruuskilpailuista 14-15-vuotiaiden sarjoissa. SM-viesteistä pisteitä saavat myös nuoremmat joukkueessa kilpailleet urheilijat ja ylempien sarjojen (17v-M/N) joukkueissa kilpailleet urheilijat. SM-hallikisat ja SM-talvimestaruuskisat eivät oikeuta liigan pisteisiin.

Tulospisteisiin oikeuttavan tuloksen voi tehdä missä tahansa Suomessa pidetyssä kilpailukalenteri.fi:ssä listatussa virallisessa kilpailussa, jonka tulokset on julkaistu Tilastopajassa.

Seuran sivuilla julkaistuissa omien kilpailujen, pm- ja am-kilpailujen ja sm-kilpailujen kilpailukalentereissa on merkitty alle olevassa taulukossa esitellyillä merkeillä kilpailut, jotka oikeuttavat Tuulisähkö-liigan osallistumis- ja sijoituspisteisiin.

  Kilpailu

Seuran järjestämät Tuulisähkö-liigan pisteisiin oikeuttavat kilpailut
Yhteistyöseurojen järjestämät kilpailut, jotka oikeuttavat Tuulisähkö-liigan pisteisiin

Piirin mestaruuskilpailut (pm) (P/T9-15)
Aluemestaruuskilpailut (am) (P/T14-15)
Youth Athletics Games (YAG) (P/T9-13)
SM-kilpailut (P/T14-15)

Tarkemmat pistelaskusäännöt on määritelty sivulla pistelasku.

Palkitseminen

Kauden päätteeksi yhteenlaskettujen pisteiden perusteella PalkintoGaalassa palkitaan kaikkien sarjojen 3 parasta ja yleiskilpailun 6 parasta urheilijaa. Lisäksi palkitaan kaikki ne urheilijat, jotka eivät sijoituksensa vuoksi tule palkituksi, mutta joilla on vähintään 15 osallistumispisteisiin oikeuttavaa lajisuoritusta liigan pistelaskun alaisista kilpailuista.

Mikäli kaksi tai useampi urheilija päätyy loppupisteissä tasatilanteeseen, päätyvät he jaetulle sijalle. 

Yhteistyössä mukana