Seuranmestaruuscup

Seuranmestaruuscup (-2020)

Nurmijärven Yleisurheilun seuranmestaruudesta kilpailtiin 10 vuoden ajan vuoteen 2020 saakka vuosittaisessa 15-vuotialle ja sitä nuoremmille tarkoitetussa koko kesän mittaisessa seuranmestaruuscupissa. Cupiin kuuluivat huhtikuiset seuranmestaruusmaastot, elokuun mestaruuskilpailut (4 lajia/sarja), syyskuun alun tonnit ja marraskuun alun vauhdittomien hyppyjen mestaruuskilpailut.

Seuranmestaruuscupissa kilpailtiin ikävuosittain 7-13-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoissa sekä 14- ja 15-vuotiaat tytöt ja pojat yhdistetyssä 15-vuotiaiden sarjassa.

Cupin sarjakohtaiset paremmuudet ratkaistiin kauden aikana saavutettujen sijoituspisteiden perusteella. Jokaisesta lajista jaettiin pisteitä siten, että lajin voittaja sai 10 pistettä, kakkonen 7 pistettä ja kolmas 5 pistettä. Neljänneksi sijoittuneen pistetili karttui 3 pisteellä ja viidenneksi tullutkin sai vielä 2 pistettä. Kuudennesta sijasta eteenpäin kaikki osallistuneet saivat tililleen yhden pisteen. Kauden aikana pisteiden kartuttamismahdollisuuksia oli siis kuusi ja maksimissaan cupissa oli mahdollista kerätä 60 pistettä.

Cupissa palkittiin jokaisesta sarjasta kauden kolme parasta sekä kaikki ne ahkerat kilpailijat, jotka olivat osallistuneet kaikkiin kuuteen lajiin, mutta eivät oleet sijoittuneet sarjassaan kolmen parhaan joukkoon. Näin aktiivisuuskin oli yhtä tärkeää kuin lajivoitot.

Vuodesta 2021 alkaen kauden kattavat kilpailusarjat Seuranmestaruuscup ja Ranking yhdistettiin Tuulisähkö-liigaksi.