Ajankohtaista

Maria Kytölä taivutti viidenneksi Kalevan kisoissa

Nurmijärven Yleisurheilun paras sijoitus Kalevan kisojen päätöspäivänä tuli samalta seiväspaikalta, jossa Wilma Murto hyppäsi SUomen ennätyksen 472. NYU:n Maria Kytölä oli tasaisen varma ja hyppäsi tuloksella 398 hienosti viidenneksi. Maria oli kilpailuun ja edellisen päivän karsintaan erittäi tyytyväinen, vaikka kilpailun päättänyt korkeus 408 olisi ehkä kuitenkin ollut mahdollinen.

- Kalevan Kisa finaali oli kauden tavoitteena. Finaalissa mentiin yksi korkeus kerrallaan. Teknisesti hypyt eivät olleet parhaita mutta varmalla tekemisellä 398 yli, Maria kertoi kilpailun jälkeen. - Kokonaisuudessaan aivan huikea kausi takana. 4m kerhoon (eikä vain kerran vaan kolme kertaa) ja 20cm ennätysparannus. Edellinen ennätys (385) on hypätty vuonna 2017 ja nyt olen hypännyt paremmin seitsemässä kisassa.

Rinnekarit moukarin 7. ja 8.

Eräs viimeisen kilpailupäivän seuratuimpia finaaleja oli varmasti naisten moukarinheitto. Krista Tervon ja Silja Kososen kultakamppailun taustalla käytiin tiukkaa kamppailua muista sijoituksista. Nurmijärven Yleisurheilun Tiina ja Heli Rinnekari selviytyivät molemmat kahdeksan parhaaan joukkoon ja pääsivät kolmelle jatkokierrokselle, mutta viimeiset kierrokset eivät tuoneet parannusta sijoituksiin ja lopputuloksissa Tiina oli seitsemäs tuloksella 59,88 ja Heli kahdeksas viimeisen kierroksen 56,89 kantaneella heitolla.

- Heittäminen oli teknisesti parempaa kuin karsinnassa, mutta tehot vain puuttuvat, sanaili Tiina. - Sijoitus on tilastojen mukainen ja sarja oli tasainen, jote siltä osin voi olla tyytyväinen.

- Sen heitin, mitä kropasta irti sain, mietiskeli 11. perättäisen pistesijan Kalevan kisoista ottanut Heli. - Kauden paras tulos ja pistesija, kun lähtökohtaisesti olin tilaston 15. Oli tosi hyvä fiilis kilpailla. Kyllä Kalevan kisat jaksaa aina sytyttää.

Oskari Lehtonen jätti 200 metrin finaalin väliin

Sunnuntaina puoliltapäivin juostuissa 200 metrin miesten alkuerissä Oskari Lehtonen juoksi vakuuttavasti oman eränsä kakkoseksi Samuli Samuelssonin perässä. Lauantaina 100 metrin pronssia ottanut Oskari odotti finaalia ja kaksikon Purola-Samuelsson kohtaamista. Toisin kuitenkin kävi. Kun 200 metrin loppukilpailu oli vuorossa, niin Lehtoselle kuuluva seitsemäs rata olikin tyhjä.

- Ei tässä mitään pahempaa ole. Oli vaan sen verran lihaskireyksiä, että en uskaltanut riskeerata loppukautta, rauhoitteli Oskari poisjääntiään. - Paikka on jo Ruotsiottelun 100 metrille ja pikaviestiin, niin olisi vain ollut liian huono riski-/hyötysuhde juosta tämän päivän finaalissa.