Ajankohtaista

Nurmijärven Yleisurheilu menestyy aluemestaruuskisoissa

Tämä viikko on aluemestaruuskisojen ja pm-kisojen viikko. Jo ensimmäisenä aluemeastaruuskisojen kisapäivänä NYU:n urheilijat valtasivat palkintopallit Helsingissä Eläintarhan kentällä käydyissä kisoissa.

Maanantai

M17 sarjan moukarissa kaksoisvoiton ottivat Aatu Kangasnimi (14v) tuloksella 65,45 m ja Mikko Huhta (16v) 59,28 m. Aatun tulos on 14-vuotiaiden poikien kaikkien aikojen ennätys. Aatun nimissä ollut entinen ennätys parani 2,82 m. N17-sarjassa moukarikisan kolmanneksi heitti Oona Ketomäki, tuloksella 53,57 m. Hopea jäi vajaan metrin päähän, eikä voittajaan tullut eroa kuin hieman yli 2 metriä.

19-vuotiaissa mentin melkein nuorempien tahtiin, Kimi Rinnekarin napattua voiton 61,49 kantaneella heitollaan ja Matias Ketomäen otettua kolmannen sijan moukarituloksella 52,46. N19-sarjan moukarissa Elisa Huhta oli neljäs, 30,48 kantaneella heitollaan.

N19-sarjassa 100m aitajuoksun voittoon juoksi Erin Karjalahti, tuloksella 14,50 s. Saman sarjan korkeudessa Essi Kärhä oli toinen 157 cm ylittäneellä hypyllään, Nea Kylmäsen jäätyä niukasti neljänneksi vain neljä cm heikommalla tuloksellla.

Tiistaina kisat jatkuvat Eläintarhan kentällä ja silloin kilpailemassa Mikko Huhta kiekossa ja kuulassa, Aatu Kangasniemi kuulassa, Erin Karjalahti 200 metrillä ja 400 metrin aidoissa, Essi Kärhä ja Nea Kylmänen pituudessa ja Emmi Kotamäki kiekossa.

Keskiviikkona jatketaan 14/15-sarjojen aluemestaruuskisoilla, joissa aluemestaruuksista on NYU:n värit mukana P14 ja T14 3000 m kävelyssä.

Tiistai

Nea ja Essi eivät tällä kertaa pääseet kahdeksan parhaan joukkoon ja kolmelle hyppykierrokselle N17 pituudessa. Nean loppusijoitus oli 10. ja Essin 13. sija tuli kauden parhaalla tuloksella. Emmi Kotamäki oli 8. N17 kiekonheitossa.

M17 kiekossa Mikko Huhta jatkoi siitä mihin eilen maanantaina jäi moukarissa. Toinen sija tuli tänäänkin, tuloksella 46,05 m, joka jäi vain 16 cm kilpailun voittajasta.

Erin Karjalahti jatkoi kisaurakointia tänään ollen 200 metrillä toinen, ajalla 25,47 ja voittamalla 400 metrin aidat tuloksella 62,13. Erinin 200 metrin aika on hänen uusi ennätyksensä.

M17 kuulassa Aatu Kangasniemi jatkoi siitä mihin eilen lopetti. Tänään kuulassa voitto tälle 14-vuotiaalle, tuloksella 16,21 joka on paitsi hänen uusi ennätyksensä myös oman ikäsarjan kaikkien aikojen toiseksi paras tulos 5 kg:n kuulalla.

Keskiviikko

Aluemestaruuskisat jatkuivat Porvoossa 14- ja 15-vuotiaiden kisoilla. Uudenmaan piiri on mukana kisoissa vain kävelyissä, mutta kilpailun ulkopuolella mukana on muutama urheilija muissakin lajeissa.

P14 3000m kävelyssä aluemestaruuden otti Nurmijärven Yleisurheilun Kasperi Kemppainen. Kasperin aika 19.29,51 alittaa a-rajan ja näin Kasperi lunasti pääsyn sm-kisojen kävelyyn. T14 3000m kävelyssä Isabella Edelman oli toinen (20.30,46). Isabella on alittanut sm-kisarajan jo aiemmin kesällä.

P14 800m juoksussa kaikki juoksivat am-kilpailun ulkopuolella. Nopein oli NYU:ta edustava Rasmus Laapas, ajalla 2.12,14.