Puheenjohtajan palsta 2015

Uuden puheenjohtajan terveiset I

Tehdään seurasta vielä parempi!

Hyvää alkanutta vuotta kaikille Nurmijärven Yleisurheilun urheilijoille, jäsenille ja muille seuran toiminnassa eri tavoin mukana oleville!

Minut valittiin seuran uudeksi puheenjohtajaksi. Arvostan saamaani luottamusta ja pyrin toimimaan sen mukaisesti. Olen ollut seuran toiminnassa mukana kolmisen vuotta. Mitan varressa, ajanotossa ja muissa järjestelytehtävissä ja vuoden johtokunnassa.

Itselläni ei ole yleisurheilutaustaa. Olen tullut lajiin mukaan poikani harrastuksen kautta, niin kuin niin monet muutkin urheiluisät ja –äidit. Olen oppinut, että yleisurheilu on hieno laji muutenkin kuin huippu-urheiluna. On mahtava seurata aivan pienimpien lasten innostusta juosta kilpaa tai hypätä hiekkakasaan. Samoin sitä, kun eri-ikäiset tytöt ja pojat harjoittelevat yhdessä ja kannustavat toisiaan kilpailupaikoilla. Iloa omista ennätyksistä. Ja toki joskus kasvattavia pettymyksiäkin, kun sentit ja sekunnit ovat lahjomattomia suoritusten mittareita.

Olen myös havainnut, että seurallamme on monia vahvuuksia. Seurassa on mielestäni hyvä henki. Toiminnallamme on hyvä maine ja talouskin kunnossa. Meillä on hyviä urheilijoita eri ikätasoilla. Seuran piirissä on valtavasti osaamista. Näistä ja muista vahvuuksista on syytä pitää kiinni. Voimme kuitenkin monilta osin vielä parantaa. Minulla on pari ajatusta siitä, mihin suuntaan haluan seuraa yhdessä muiden kanssa viedä. Pienillä, oikeansuuntaisilla askeleilla päästään varmimmin perille.

Seuramme yksi haaste on se, miten vilkkaasta urheilukoulutoiminnasta siirrytään kilpailutoiminnan ja valmennuksen piiriin. Tätä askelta pyritään tänä vuonna seurassa parantamaan ja ehkä järjestämäänkin vähän uudella tavalla. Samalla on pohdittava, miten voisimme parantaa valmennettavien harjoitusolosuhteita erityisesti sisäkaudella.

Kilpailujen järjestämisessä meidän on panostettava siihen, että osaaminen laajenee ja että saamme riittävästi henkilöitä eri tehtäviin. Pienemmätkin kilpailut tarvitsevat aina kymmeniä vapaaehtoisia, isommat jopa 150. Tähän tarvitsemme niin koulutusta kuin urheilijoiden vanhempien ja muiden kiinnostuneiden aktivointia ja osallistamista.

Kaikkein tärkeintä on, että harrastus on meille kaikille antoisaa ja kivaa. Kynnyksen aloittaa harrastus seurassa on oltava matala, samoin kynnyksen kilpailla ja osallistua kilpailujen järjestämiseen ja seuran muuhun toimintaan. On myös tärkeätä, että jos joku havaitsee parannettavaa tai ongelmia, asiat tuodaan vastuuhenkilöiden tietoon.

Hyvä seura ja hyvä ilmapiiri luodaan yhdessä tekemällä. Kutsunkin kaikki mukaan tekemään seurasta vielä nykyistäkin paremman. Iloisuus ja hymy tarttuvat, joten niitä kannattaa viljellä!

Tapaamisiin kentän laidalla!

Jukka Leskelä, seuran puheenjohtaja