Ajankohtaista

Sanni Pajasmaalle kultaa, Oskari Lehtoselle hopeaa sekä pronssia ja Tiina Rinnekarille hopeaa

14-17 –vuotiaat kilpailevit viikonlopun aikana Suomen mestaruuksista kahdella paikkakunnalla. 16- ja 17-vuotiaiden SM-kilpailut järjestettiin Turussa ja 14-15 –vuotiaat kamppailivat mestaruuksista Orimattilassa. Molemmilla paikkakunnilla ooli edustusta myös Nurmijärven Yleisurheilusta.

Orimattilan perjantai oli Sannin

Ensimmäisenä kilpailupäivänä Sanni Pajasmaa voitti 14-vuotiaiden seiväshypyn Suomen mestaruuden tuloksella 340. Sanni aloitti kilpailunsa korkeudesta 320, jonka hän ylitti ensimmäisellään. Jo ensimmäisen kilpailuhypyn jälkeen mitali oli selvä. Toinen korkeus 330 ylittyi toisella yrityksellä ja varmisti vähintään hopeamitalin. Korkeuden 340 Sanni ylitti ensimmäisellään ja tuo hyppy toi samalla mestaruuden. Näin Sanni tarvitsi vain neljä hyppyä mestaruuden varmistamiseksi. Sanni yritti vielä kolme kertaa korkeudesta 355, mutta tällä kertaa rima ei pysynyt tässä korkeudessa kannattimillaan. Sannia valmentaa Maarit Vaittinen ja seiväshypyn lajivalmennuksesta vastaa Antti Kalliomäki.

Lauantaina Turussa hopeiset tahdit

Turussa toisena kilpailupäivänä nähtiin kaksi NYU:laista palkintokorokkeella. N17 moukarinheitossa Tiina Rinnekari taisteli tosissaan mestaruudesta häviten sen lopulta vain 6 sentin erolla Kurikan Ryhdin Maija Vallille tuloksin 64,10 – 64,04. Kilpailu oli todella senttipeliä, sillä Maijan toiseksi paras heitto kantoi 64,04 ja Tiinan 63,94. Sijoittumalla toiseksi Tiina varmisti samalla paikkansa Ruotsi-Suomi –maaotteluun, joka käydään Tukholmassa kahden viikon kuluttua. Moukarissa nähtiin myös toinen NYU:n heittäjä, kun Ella Nourisson teki SM-debyyttinsä sijoittumalla yhdeksänneksi tuloksella 36,08.

Toisesta nurmijärveläismitalista vastasi Oskari Lehtonen, joka paransi ennätystään M16-sarjan 300 metrillä yli sekunnilla ja pysäytti kellon hopean arvoiseen aikaan 35,98. Alkuerien neljänneksi nopeimmalla ajalla finaaliin lähtenyt Oskari otti samalla haltuunsa seuraennätyksen kaikissa sarjoissa 16-vuotiaista ylöspäin.

Tiina Rinnekari taisteli mitalista myös kuulantyönnössä. Kilpailun neljännellä kierroksella jopa johtopaikkaa pitänyt Tiina taipui lopulta kilpailun neljänneksi omalla ennätyksellään 13,26. Vielä neljä työntöä ennen kilpailun päättymistä Tiina oli mitalissa kiinni.

Nina Leivo juoksi N17-vuotiaiden 1500 metrin estejuoksussa seitsemänneksi ajalla 5.50,83. Loukkaantumisesta kärsineen Ninan ennätys on viime vuodelta 5.25,77.

Orimattilan lauantai antoi kokemusta

Tuukka Röpelinen oli hankkimassa kokemusta SM-kisaringistä sijoittuessaan 14-vuotiaen kuulantyönnössä sijalle 11. tuloksella 11,73. Viikkoa aikaisemmin Tuukan kuula lensi pm-kilpailuissa tulokseen 12,43, mikä olisi riittänyt SM-kilpailussa kuudenteen sijaan.

15-vuotiaden tyttöjen moukarissa Minja Nurminen sijoittui niin ikään 11.sijalle. Minjan tulos peräti 30 heittäjän kilpailussa oli 41,59. Kahdeksan parhaan joukkoon ja sitä kautta jatkokierroksille olisi tarvittu reilut kaksi metriä parempi tulos.

Pinja Porokari hyppäsi 15-vuotiaiden tyttöjen pituushypyssä 14:nneksi tuloksella 510. Minja Nurminen oli saman kisan 44. tuloksella 458. Joukkuekilpailussa tytöt sijoittuvat yhteistuloksella 968 10. sijalle.

Oskarille toinen mitali sunnuntaina

Oskari Lehtonen oli sunnuntain nurmijärveläisnimi Turussa. Oskari aloitti aamun juoksemalla helppoon voittoon M16-sarjan 100 metrin alkuerässään. Iltapäivän välierissä edellisen päivän raju 300-metrinen alkoi hieman painaa kintereissä ja aika painui 11,51:een. Tuollakin ajalla heltisi oman erän voitto ja paikka loppukilpailuun. Välierien ja loppukilpailun välissä Oskari kävi hyppäämässä 3-loikkaa: Ensimmäinen hyppy oli yliastuttu. Toinen hyppy kantoi lopulta kuudenteen sijaan oikeuttanut 12,75. Tässä vaiheessa Osku päätti keskittyä tulevaan 100 metrin finaaliin. Loppukilpailu sujuikin mallikkaasti. Väsyneillä jaloilla Oskari pyyhälsi kolmanneksi ajalla 11,32. Kilpailun hopea-aika oli 11,30 ja neljänneksi sijoittuneelle kellotettiin 11,33, joten erittäin tiukalla mitali oli. Valmentajaisä Marko Lehtonen luonnehtikin kisaa taisteluvoitoksi viikonlopun uurastuksen lopuksi.

Tiina Rinnekari osallistui myös kolmeen lajiin, joista viimeisenä oli sunnuntaina keihäs. Tiinan kilpailu jäi tällä kertaa kolmeen kierrokseen ja kotiin tuomisina oli 10.sija tuloksella 37,39. Kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeinen kahdeksas sija ja jatkokierrokset jäivät harmittavasti vain 29 sentin päähän. Tiina oli kuitenkin paras nurmijärveläinen, kun helsinkiläiseuraa edustava Åsa Sjöstedt jäi 13:nneksi.

Viestijoukkueet pm-junnuhalleihin 4.3. 27.02.2023
Valmennustoiminnan harjoituskenttä 12.07.2021
Seuran vuosikokous 21.3. 22.02.2021
Harjoittelu jatkuu sisätiloissa 1.2.2021 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen pakollista. 31.01.2021
Johtokunnan yhteystiedot 02.01.2021
AM- ja SM-kisoihin ilmoittautuminen 21.07.2020
Luento: Lihastasapainokartoituksen merkitys urheilijalle, 9.6. klo 17.15 29.05.2020
15-vuotiaat SM-viesteissä viikonloppuna 13.07.2012
Maaritin tytöt kahmivat mitaleja pm-viesteissä isojen tyttöjen sarjassa 04.07.2012