Ohjeita kilpailemiseen

Tästä ohjeesta löydät perusohjeita kilpailemiseen niin seuran omissa kilpailuissa kuin muissakin kilpailuissa. Ohje on tarkoitettu enintään 15 –vuotiaille kilpailijoille, huoltajille, ohjaajille ja valmentajille sekä lasten vanhemmille.

Sarjat

Kilpailuissa kilpaillaan tyttöjen ja poikien sarjoissa. Sarjat on sukupuolen lisäksi jaettu ikäryhmiin, jotka määräytyvät syntymävuoden mukaisesti. Sarjat on nimetty sukupuolen ja iän mukaan esim. P7 (pojat, jotka täyttävät tänä vuonna 7 vuotta = 2015 syntyneet) tai T12 (tänä vuonna 12 vuotta täyttävät tytöt = 2010 syntyneet).

Joissain kilpailuissa ei ole omaa sarjaa jokaiselle ikäluokalle. Silloin kilpaillaan sarjassa, joka on lähinnä vanhempi ikäluokka. Esimerkki: Mikäli 8-vuotiaille ei ole omaa sarjaa, voivat 7- ja 8-vuotiaat kilpailla 9- vuotiaiden sarjassa (P9 tai T9).

Kilpailut

Yleisurheilussa järjestetään runsaasti erilaisia kilpailuja. Osallistuminen useimpiin kilpailuihin on mahdollista kenelle tahansa, kunhan kilpailija on yleisurheiluseuran jäsen ja hänen yleisurheilulisenssinsä (kilpailulupa) on kunnossa. Kaikille Nurmijärven Yleisurheilun yleisurheilukouluihin tai harjoitusryhmiin kuuluville 2009 ja myöhemmin syntyneile on hankittu lisenssi seuran toimesta. Liikuntaleikkikouluihin osallistuvat voivat tiedustella tarvittaessa lisenssin hankkimista seuran nuorisovastaavalta.

Seurakisat (7-vuotiaille ja nuoremmille)

NYU järjestää vuosittain useita nuorille lapsille tarkoitettuja harjoituskilpailuja. Kilpailut on tarkoitettu 2015- syntyneille ja nuoremmille lapsille. Seurakisat ovat matalan kynnyksen tutustumista yleisurheilun kilpailutoimintaan, eikä kisoissa ole osallistumismaksua. Seurakisoissa ei tarvita lisenssiä ja seurakisoissa palkitaan aktiivisesta osallistumisesta, ei sijoittumisen perusteella. Seurakisat ovat epävirallisia kilpailuja eli niiden tuloksia ei tilastoida. Lue lisää seurakisasivulta.

Tuulisähkö-liiga (8–vuotiaille ja vanhemmille)

Tuulisähkö-liiga on seuran oma kilpailusarja, joka korvaa aikaisempina vuosina kilpaillut Rankingin ja Seuranmestaruuscupin. Liigassa urheilijat keräävät pisteitä kilpailuihin osallistumisesta ja niissä menestymisestä sekä tuloksista eri lajeissa. Koko kauden kestävästä liigasta voit lukea lisää liiga-sivustolta.

Osa Tuulisähköliigan kilpailuista on NYU:n itse järjestämiä kilpailuja. Näihin kilpailuihin seuran jäseniltä ei peritä osallistumismaksua, mutta jälki-ilmoittautumisesta myös NYU:n urheilijat joutuvat maksamaan. Kilpailulisenssi on pakollinen kaikissa virallisissa kilpailuissa. Kaikki seuran vuonna 2022 järjestämät kilpailut löydät NYU:n omat kilpailut-sivulta.

Piirinmestaruuskilpailut

Nurmijärven Yleisurheilu kuuluu Uudenmaan piiriin (Uudenmaan Yleisurheilu ry – UudY). Vuoden aikana järjestetään useita Uudyn piirinmestaruuskilpailuja. Useimmissa pm-kilpailuissa on sarjoja kaikille ikäluokille 9–15-vuotiaissa. 9-vuotiaiden sarjaan voivat osallistua myös nuoremmat lapset. NYU maksaa seuran urheilijoiden osallistumismaksut pm-kilpailuihin. Jälki-ilmoittautuminen on kuitenkin omakustanteista. Pm-kisoihin ilmoittaudutaan kilpailukalenteri.fi:n kautta itse pois lukien pm-viestit, joihin seura ilmoittaa joukkueet.

Kilpailut-sivuilta löytyvät myös vuoden 2022 pm-kilpailujen päivämäärät ja ilmoittautumislinkit.

Seuracup

Seuracup on valtakunnallinen seurojen välinen kilpailu, jossa kilpaillaan 11–17-vuotiaiden sarjoissa. Seurat osallistuvat kahteen piirikilpailuun, joissa kerättyjen tulospisteiden perusteella valtakunnan parhaat seurat kutsutaan Seuracupin finaaliin. Seuracupissa menestyminen on joukkuetulos, jossa jokaisen osallistujan panos voi olla se ratkaiseva. Olethan valmis osallistumaan, mikäli sinut kutsutaan mukaan. Kesän piirikisat kilpaillaan 21.6. Lohjalla ja 10.8. Hyvinkäällä. Finaali on edessä parhaille seuroille 3.9. Vantaalla (C-sarja) ja Espoossa (Superfinaali).

Seura vastaa ilmoittautumisesta ja osallistumismaksuista.

Muut kilpailut

Kaikki Suomessa järjestettävät viralliset yleisurheilukilpailut löytyvät Suomen Urheiluliiton sähköiseltä alustalta kilpailukalenteri.fi. Hakutoimintojen avulla voit löytää sopivan kilpailun esim. paikkakunnan, päivämäärän, lajin tai sarjan perusteella. Kilpailukalenterista voi etsiä myös seurojen järjestämiä epävirallisia seurakilpailuja esim. läheltä kesämökkiä.

Näihin kilpailuihin ilmoittautumisista ja osallistumismaksuista vastaa jokainen itse.

Ilmoittautuminen

Kaikkiin kilpailuihin ilmoittaudutaan etukäteen sähköisesti. Jokaisessa kilpailussa on viimeinen ilmoittautumispäivä. Ilmoittaudu aina kilpailuun hyvissä ajoin, ettei ilmoittautuminen unohdu tai epäonnistu viime hetkellä. Osaan kilpailuista on mahdollista jälki-ilmoittautua, mutta kaikkiin kilpailuihin se ei ole mahdollista. Kaikista jälki-ilmoittautumiseen liittyvistä maksuista vastaa urheilija itse. Usein jälki-ilmoittautuminen on huomattavasti kalliimpaa kuin normaali ilmoittautuminen.

Seurakisojen ilmoittautumislinkit löytyvät omat kilpailut –sivulta. Kaikkiin muihin kilpailuihin ilmoittaudutaan kilpailukalenteri.fi -sivuston kautta.