Kotiratakisa

Kokoontumiskiellon vuoksi tänä keväänä kisataan kotiradoilla. Kilpailu kestää kuukauden ajan, jotta jokaisella olisi mahdollisuus tehdä suorituksensa 23.4. - 24.5. välisenä aikana.

Kilpailla voi jokaisen kodin lähiympäristössä, eikä kilpailussa tarvita muita yleisurheiluvarusteita kuin reipasta mieltä. Tulokset syötetään alhaalta löytyvää linkkiä seuraamalla tulospalveluun, jossa voi seurata omien tulosten kehittymistä ja kaverin suorituksia. Tässä kilpailussa yritysten määrää ei ole rajattu, joten eilen tehtyä tulosta voi ihan hyvin parantaa tänään tai huomenna ja lähettää uuden tuloksen.

Sarjat/Lajit:
M/N: Maastojuoksu 1km ja 3km, 100m, saappaanheitto, vauhditon pituus, 5-loikka
P/T15: Maastojuoksu 1km ja 3km, 100m, saappaanheitto, vauhditon pituus, 5-loikka
P/T13: Maastojuoksu 1km ja 3km, 100m, saappaanheitto, vauhditon pituus, 5-loikka
P/T11: Maastojuoksu 1km, 100m, saappaanheitto, vauhditon pituus, 5-loikka
P/T9: Maastojuoksu 1km, 100m, saappaanheitto, vauhditon pituus, 5-loikka
P/T7: Maastojuoksu 1km, 100m, saappaanheitto, vauhditon pituus, 5-loikka
P/T5: Maastojuoksu 1km, 100m, saappaanheitto, vauhditon pituus, 5-loikka

Ratamestari on mitannut ja merkinnyt kolme valmista maastojuoksurataa 1 km matkoille. Voit juosta niillä tai mitata oman kilometrin mittaisen reittisi. Kolmen kilometrin matkat juostaan kilometrin radalla siten, että ensimmäinen kääntöpaikka on kilometrin maalissa ja toinen kääntöpaikka lähdössä.

Alla olevaan karttaan on merkitty valmiiksi mitattu kilometrin rata Rajamäen liikuntapuiston ympärillä kulkevalla kevyenliikenteenväylällä. Reitti alkaa liikuntapuiston parkkipaikan ajoväylästä pois päin ensimmäiseltä katuvalotolpalta ja päättyy ennen kierroksen täyttymistä viimeiselle katuvalotolpalle ennen ajoväylää. Reitti on lapsiturvallinen, eikä vaadi autoliikenteen kanssa risteävien väylien ylittämistä, mutta kevyenliikenteenväylällä voi olla muuta liikennettä. Reitti on merkitty myös paikan päällä, sikäli kun merkit pysyvät paikallaan.

Alla olevaan karttaan on merkitty valmiiksi mitattu kilometrin reitti Klaukkalan ja Mäntysalon välisellä kevyenliikenteenväylällä Isoniitussa. Reitti alkaa Mäntysalon päästä liikennemerkiltä, joka kieltää moottoriajoneuvolla ajon ja jossa on lisäkilpi jolla sallitaan maatalouskoneet. Reitti päättyy Luhtaanmäenjoen ylittävän sillan jälkeen neljännelle katuvalotolpalle. Reitti on lapsiturvallinen, eikä vaadi autoliikenteen kanssa risteävien väylien ylittämistä, mutta kevyenliikenteenväylällä voi olla maatalouskoneita. Reitti on merkitty myös paikan päällä, sikäli kun merkit pysyvät paikallaan.

Alla olevaan karttaan on merkitty valmiiksi mitattu kilometrin rata Maaniitun frisbeegolfradalla kulkevalla kevyenliikenteenväylällä, Kirkonkylässä. Reitti Maaniitun koulun kentän reunalta ja päättyy samaan paikkaan. Esittelyvideolla lähtö on sinisten konttien vierestä, mutta lähdän/kautta maalin paikka voi olla muuallakin kentän reunalla. Reitti on lapsiturvallinen, eikä vaadi autoliikenteen kanssa risteävien väylien ylittämistä. Reitillä voi olla myös muuta kevyttä liikennettä. Reitti on merkitty myös paikan päällä, sikäli kun merkit pysyvät paikallaan.

Klaukkalan urheilualueella, Monikon takana olevalla torilla, on 100m mittainen ympyrärata. Kotiratakisoissa tällä radalla juostaan vain ulompaa rataa. Matka on kaikille sama eli 100m ja vaikeustaso kasvaa, kun vauhti kiihtyy. Vaikka ratamestari onkin kuvannut esimerkkivideon heti sateen jälkeen, niin ethän kilpaile tässä lajissa sateella tai kun rata on märkä, sillä rata voi olla liukas ja kaarre tiukka. Näin ollaan kaikki treeni- ja kisakunnossa myös sitten, kun päästään porukalla harjoittelemaan ja kisaamaan.

Saappaanheitto

Yleiset ohjeet

Tyyli on vapaa, mutta lajiin on muutama ohje:
1. Piirrä maahan viiva, jonka takaa heitot heitetään.
2. Mittaus suoritetaan viivalta siihen kohtaan missä saapas ensimmäisen kerran kosketti maata alastulossa
3. Heittoon saa ottaa vauhtia, mutta vauhdinotto ei ole pakollista.
4. Saapas valitaan heittäjän mukaan, niin että se on sopiva.

Kotiratakisa

Mittaus metrin mittaisilla askelilla.Tulos ilmoitetaan metreitä, 0,1 metrin tarkkuudella.

Vauhditon pituushyppy

Yleiset säännöt

1. Hyppysuorituksen alkaessa urheilijan tulee seistä liikkumatta polvet suorina molemmat jalkapohjat kokonaan maassa.
2. Kotiratakisoissa ei käytetä ponnistusalustaa, vaan hypätään viivan takaa. Viivan voi piirtää maahan itse kengällään ennen suoritusta.
3. Käsien asento suorituksen alussa on vapaa. Suorituksen alettua urheilija saa koukistaa polvensa ennen ponnistusta. Ponnistuksen on tapahduttava molemmilla jaloilla samanaikaisesti. Kantapäät saavat irrota lattiasta vasta ponnistuksen aikana ja maasta irrottuaan ne eivät saa enää koskettaa lattiaa. Kädet saavat tehdä polvien koukistuksen ja ponnistuksen aikana yhden edestakaisen heilahdusliikkeen.

Lasten säännöt

13-vuotiaille ja sitä nuoremmille noudatetaan Lasten yleisurheilusääntöjen periaatteita. Pituudessa ei vaadita tasajalkaponnistusta, kunhan maasta ensin irtoavalla jalalla ei tehdä edestakaista vauhtiliikettä.

Kotiratakisa

Mittaus suoritetaan käyttämässä mittana hyppääjän kenkää. Tulos ilmoitetaan tossuina, 1/10 tossun tarkkuudella.

Vauhditon 5-loikka

Yleiset säännöt

1. Vauhdittomassa 5-loikassa suoritetaan viisi vuoroloikkaa, ja loikitun matkan pituus mitataan.
2. Ensimmäinen ponnistus on tasajalkaponnistus, kuten pituushypyssäkin.
3. Toinen, kolmas ja neljäs loikka tulevat maahan vuorotellen eri jalalla
4. Viimeisestä loikasta tullaan alas tasajalkaa.

Kotiratakisa

Mittaus suoritetaan käyttämässä mittana hyppääjän kenkää. Tulos ilmoitetaan tossuina, 1/10 tossun tarkkuudella.

Ensimmäisellä kerralla tuloksia syöttäessäsi sinulta kysytään nimi, ikä, sukupuoli ja sähköpostiosoite. Lähetettyäsi ensimmäiset tulokset saat vahvistusviestin sähköpostiisi ja siinä tulee samalla linkki, jonka kautta voit päivittää tuloksiasi. Näin tulokset kirjautuvat samalle urheilijalle, eikä tuloksissa näy tarpeettomasti useita saman nimisiä urheilijoita.

Tulokset julkaistaan tulospalvelussa verkossa heti, kun ne on syötetty palveluun.