Ajankohtaista

Nurmijärven Yleisurheilu eteni Pohjola Seuracupin C-sarjan finaaliin

Kahden piirikisakierroksen jälkeen Pohjola Seuracupin finaalipaikat ovat selvillä. Nurmijärven Yleisurheilu selviytyi jälleen kerran C-sarjan finaaliin, vaikka piirikisoissa kilpailtiinkin voimakkaasti varamiehisillä joukkueilla ja pistepotti jäi useammalla tuhannella viime vuodesta.

C-sarjan finaali kilpaillaan Vantaan Myyrmäessä lauantaina 3.9. ja järjestäjänä toimii Vantaan Salamat. Järjestäjäseuran lisäksi finaaliin selviytyi 15 piirikisojen parasta C-sarjan joukkuetta (poislukien Superfinaaliin selviytyneet C-sarjaan kuuluvat joukkueet).

Finaaliin pitää ilmoittautua erikseen, mutta kutsun ovat NYU:n lisäksi saaneet Oulun Pyrintö, Porin Yleisurheilu, Noormarkun Nopsa, Mikkelin Kilpa-Veikot, Lappeenrannan Urheilu-Miehet, Pyhäselän Urheilijat, Vasa IS, Valkealan Kajo, Karhulan Katajaiset, Keski-Uudenmaan Yleisurheilu, Kenttäurheilijat-58, Hyvinkään seudun Urheilijat, Borgå Akilles ja Salon Vilpas. Peruutuksia tuskin tulee, joten oletuksena on, että näiden seurojen kanssa kilpailemme Seuracup-kunniasta.

NYU on näistä seuroista piirikisapisteissä vasta 13. sijalla, mutta finaalissa pisteytys muuttuu ja kaikki seurat lähtevät samalta viivalta nollasta pisteestä. Piirikisan tulospisteytys muuttuu sijoituspisteytykseksi ja seuramme kovat nuoret ikäluokat pystyvät vaikuttamaan lopputulokseen vahvemmin. Joukkueemme lähtee siis taistelemaan hyvästä sijoituksesta.

Finaali kilpaillaan yksihenkisillä joukkueilla ja kakkosurheilijaa ei voi nimetä kilpailuun. Urheilija voi osallistua vain yhteen lajiin ja lopuksi juostavaan sukkulaviestiin. NYU kokoaa finaalliin mahdollisimman kilailukykyisen joukkueen ja koska pisteistä taistellaan sijoituksilla, niin lopullisiin lajivalintoihin vaikuttaa myös muiden osallistuvien seurojen urheilijoiden taso.

Kaikki Pohjola seuracupin finaalijoukkueet on kutsuttu seuraamaan Ruotsi-ottelua lauantai-illaksi Olympiastadionille. Tästä ja muista finaaliin liittyvistä asioista tiedotetaan myöhemmin. Nyt kannustamme kaikkia harjoittelemaan ja kilpailemaan finaalilajeissa oman finaalipaikan varmistamiseksi. Ensimmäinen hyvä näyttöpaikka on junnu-pm tulevana viikonloppuna Janakkalassa. Kannattaa miettiä löytyisikö seuracupin oma laji kenties omaa sarjaa ylemmästä sarjasta.

Pohjola Seuracup (säännöt, lajit yms.)

Finaalin kilpailukalenteri-linkki  (Ethän ilmoita itseäsi, seura hoitaa ilmoittautumiset valittuaan joukkueen)

Seuracupin tulossivusto (finaaleihin päässet joukkueet, aikaisempien vuosien seurapisteet yms.)

C-finaalin kotisivu (Vantaan Salamat)