Ajankohtaista

Nurmijärven Yleisurheilun urheilijoille 1 hopea ja 4 pistesijaa Joensuun Kalevan kisoista

Oskari Lehtonen juoksi 200 metrin hopealle 4.-7.8. Joensuussa käydyissä Kalevan kisoissa. Sunnuntain hienossa loppukilpailussa Lehtonen kiisi lähes ennätysvauhtia pysäyttäen kellon aikaan 20,82. Voittajaksi juoksi lajin tuore SE-mies Oulun Pyrinnön Samuel Purola ajalla 20,62 ja pronssia otti 100 metrin SE-mies Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson ajalla 21,10.

Lehtonen juoksi lähes ennätysvauhtiaan myös 100 metrillä sijouttuessaan neljänneksi. Myötätuulessa (+3,0 m/s) juoksussa finaalissa Oskari kellotti ajan 10,44 jääden pronssille juosseesta Polvijärven Urheilijoiden Santeri Örnistä vain vaivaisen sadasosasekunnin. Kirkkaimmat mitalit menivät 200 metrin palkintokorokkeelta tutuille miehille, tällä kertaa järjestyksessä Samuelsson (10,24) ja Purola (10,33).

Naisten seiväshypyssä Maria Kytölä ylsi uransa parhaaseen saavutukseen hypättyään neljänneksi tuloksella 400. Uusi ennätyskorkeus 413 ei enää ylittynyt. Kytölän edelle hyppäsivät EM-kilpailuissa ensi viikolla Suomea edustavat Oulun Pyrinnön Elina Lampela (450), Salon Vilppaan Wilma Murto (440) ja Saga Andersson (425).

Naisten moukarinheitossa Tiina Rinnekari heitti finaalissa kahdeksanneksi tuloksella 59,32, jolla jäi vain 12 sentin päähän kauden parhaastaan. Karsinnan Rinnekari selvitti tuloksella 58,82, joka riitti seitsemänteen sijaan. Sen sijaan Heli Rinnekarin 11 vuoden mittainen pistesijaputki katkesi harmittavasti, kun hän jäi karsinnassa sijalle 12 tuloksella 55,58. Kymmenenteen sijaan ja viimeiseen loppukilpailupaikaan jäi matkaa vain 31 senttiä.

Miesten moukarinheitossa Kimi Rinnekari heitti karsinnan ainoana heittäjänä oman ennätyksensä 60,60, mikä riitti sijaan 14. Loppukilpailupaikka olisi irronnut tuloksella 62,24. Kalevan kisojen ensikertalainen ja kilpailun nuorin heittäjä Mikko Huhta paransi karsinnassa jokaisella heitollaan ja päätyi sijalle 18 tuloksella 55,16.