Ajankohtaista

Uudenmaan piirin tuomarikoulutukset 2022

Tuomari on kilpailuissa päätösvaltaa omaava henkilö, jota käytetään myös sellaisissa tehtävissä, joissa hän joutuu ratkaisemaan kilpailijoiden suoritusten oikeellisuuteen liittyviä asioita, ja niin ollen hänen ratkaisuillaan on vaikutusta kilpailun lopputuloksiin.

Yleisurheilutuomarikurssilla käydään läpi yleisurheilun kaikki tärkeimmät säännöt ja totutaan samalla käyttämään oikein kansainvälistä sääntökirjaa sekä löytämään tarvittavat asiat sieltä nopeasti. Henkilö voi ohittaa ykköstason ja aloittaa kouluttautumisensa suoraan kakkostasolta, jos hänellä on jo ennestään kokemusta kilpailuissa toimimisesta sekä perustiedot yleisurheilun säännöistä. Kurssi sisältää itseoppimista sekä yhden illan lähiopetuksen. Kurssille voi hakeutua milloin vain eikä osallistujilta edellytetä mitään aiempaa tuomarikoulutusta. Nurmijärven yleisurheilu maksaa kurssin jäsenilleen ja heidän huoltajilleen. Kurssin käyneet lupautuvat olemaan käytettävissä tuomaritehtävissä seuran järjestämissä kilpailuissa.

Lajinjohtaja voi toimia juoksujen tai kenttälajien johtajana sekä muissa johtavissa tuomaritehtävissä. Pienissä kilpailuissa hän voi aivan hyvin toimia myös koko kilpailun johtajana. Tason nimi, Lajinjohtaja, kertoo suoraan minkä tason tehtäviin kurssilla annettava opetus tähtää. Kolmostasoa ei enää voi käyttää aloitustasona, vaan osallistujalla täytyy olla jo ennestään kakkostason pätevyys ja hän on toiminut tuomaritehtävissä yleisurheilukilpailuissa.

Uudenmaan Yleisurheilu ry järjestämistä yleisurheilun tuomarikoulutuksista vastaa piirin tuomarikouluttaja (Janne Edelman, janne.edelman@nyu.fi). Kurssin käyneet saavat tuomarikortin ja materiaalina verkossa olevan opiskeluaineiston. Kurssin käyneille Nurmijärven Yleisurheilun jäsenille, seura antaa myös kansainvälisen sääntökirjan suomenkielisen painoksen vuodelta 2022. 

Kevään koulutukset:

  • Ti 12.4. klo 17.30 Yleisurheilutuomarin koulutus (2-taso), etäkoulutus/Teams
  • Ti 26.4. klo 18.00 Lajinjohtajakoulutus (3-taso), etäkoulutus/Teams 
  • To 5.5. klo 17.30 Yleisurheilutuomarin koulutus (2-taso), Nurmijärvi