Kilpailuohjeet

Klaukkalan hypyt, 16.06. ja 27.06.2020
(päivitetty 15.06.2020 klo 06.40)

Kilpailuohjeet

Ilmoittautuminen

Lisenssiurheilijoiden ilmoittautuminen tapahtuu kilpailukalenterin kautta. Lisenssittömien aikuisurheilijoiden ilmoittautumisohjeet kilpailukalenterin aikuisurheilijoiden kilpailuilmoituksesa. Kilpailuissa ei ole jälki-ilmoittautumismahdollisuutta.

Saapuminen

Kilpailupaikkana on Klaukkalan urheilukenttä Nurmijärven Klaukkalan taajamassa. Katuosoite Kisatie 9 / Kuntotie 3.

Pysäköintipaikaksi suositellaan monitoimitalo Monikon takana olevaa pysäköintialuetta, jonne pääsee Kisatien kautta Monikon vasemmalta puolelta.

Klaukkalan kentän alue on ympäriltä aidattu ja käynti kentälle on kentän Monikon puoleisista porteista. Varaudu siihen, että saavuttaessa kentälle saattaa syntyä jonoja ja pidä turvaväli edelläsi kulkeviin.

Tarkista oman lajisi ja ryhmäsi  kilpailun alkamisaika aikataulusta ja saavu ajoissa paikalle. Lämmittely on mahdollista kentän ympäristössä ja hypyissä pääsee ottamaan lämmittelyhyppyjä ja kiekossa heittoja ennen kilpailun alkua. Hyppykisa 1:ssä on myös mahdollisuus lämmitellä kentän ruohoalueella ja takasuoralla.

Kilpailunumerot

Kilpailussa ei käytetä kilpailunumeroita.

Varmistukset

Osanotto varmistetaan suorituspaikalla 15 minuuttia ennen lajin alkua. Kolmiloikassa ilmoitetaan ponnistuspaikan/-alueen etäisyys ennen kilpailun alkua lajisihteerille. Korkeudessa ja seipäässä ilmoitetaan aloituskorkeus ja seipäässä telineiden etäisyys lajisihteerille ennen varmistuksen yhteydessä.

Tapahtumapaikka

Koronaepidemian aiheuttamista poikkeusjärjestelyistä johtuen kentän urheilualueilla saavat oleskella vain kilpailijat ja toimitsijat. Suorituspaikat sijaitsevat etusuoralla (pituus ja kolmiloikka), etukaarteessa (korkeus ja seiväs) ja takakaarteessa (kiekko). Urheilijoiden tulee pysyä kilpailun aikana suorituspaikoilla. Etusuoran kahden hyppypaikan välilla on sulkunauha erottamassa suorituspaikat toisistaan ja urheilijoiden tulee pysytellä omilal suorituspaikoillaan.

Kilpailijoiden lisäksi suorituspaikoilla saavat oleskella vain näillä paikoilla toimivat toimitsijat ja tuomarit omissa nimetyissä tehtävissään. Muiden kuin käynnissä olevan lajin kilpailijoiden ja katsojien oleskelu kilpailualueella ja alueen läpi kulkeminen on kielletty.

Pukuhuoneet ja WC:t

WC-tilat on käytössä urheilukentän vieressä olevassa Monikko-rakennuksessa (ks. kartta). Peseydytään ja pukeudutaan kotona. Pukuhuoneet eivät ole käytössä. WC-tiloissa käsien pesu ennen ja jälkeen käyntiä.

Palkintojen jako

Kilpailussa ei jaeta palkintoja.

Tulospalvelu

Kilpailun tulospalvelu toimii vain nettipohjaisesti osoitteessa live.tuloslista.com/7667.

Hygieniaohjeita

Tehdään näistä yhdessä turvalliset kisat ja mahdollistetaan kilpailut jatkossakin näillä ohjeilla:

  • Vain täysin terveenä ja oireettomana osallistutaan kilpailuun.
  • Vältetään tarpeettomia lähikontakteja.
  • Huolehditaan käsihygieniasta ennen ja jälkeen kilpailujen. Kilpailupaikalla on tarjolla käsihuudetta, mutta kilpailijoille suositellaan oman käsihuuhteen ottamista mukaan ja käyttämistä.
  • Yskitään ja aivastetaan olkavarteen tai nenäliinaan. 
  • Vältetään kasvojen koskettelua.

Sovellettavat säännöt

Pituudessa ja kolmiloikassa noudatetaan P/T11 sarjoissa lasten yleisurheilusääntöjä. Muissa sarjoissa noudatetaan kansainvälisiä yleisurheilusääntöjä. Kilpailussa hypätään 3+3 kierrosta. Kaikki kilpailijat saavat hypätä pituudessa kuusi hyppyä. Kolmiloikassa kussakin sarjassa kolmen kierroksen jälkeen kahdeksan (8) parasta hyppääjää jatkavat kolmelle viimeiselle kierrokselle. Kilpailun kolme viimeistä hyppykierrosta suoritetaan kolmannen kierroksen mukaisessa käännetyssä paremmusjärjestyksessä.

Korkeudessa ja seipäässä noudatetaan kansainvälisiä yleisurheilusääntöjä kaikkien sarjojen urheilijoille. Korkeushyppy kilpaillaan miesten ja naisten sarjoissa, joissa kilpailijat on jaettu kahteen hyppyryhmään, A ja B, tilastotulosten perusteella. Hyppyryhmät löytyvät aikataulun yhteydestä. Kummassakin hyppyryhmässä miehet ja naiset hyppäävät oman kilpailunsa. Korotukset 3 cm välein ja kun miesten tai naisten sarjassa on jäljellä yksi kilpailuja saa tämä valita seuraavan korkeuden yleisurheilun kansainvälisten sääntöjen mukaisesti.

Korotukset korkeudessa etenevät 3 cm välein ja seipäässä 5 cm:n välein.

Korkeushypyssä kilpailu käydään yhtenä yleisen sarjan kilpailuja, eikä ikäsarjan viimeinen kilpailussa mukana oleva kilpailija saa korottaa rimaa vapaasti ennen kuin hän on koko kilpailun viimeinen kilpailija. Tämä sääntö koskee myös aikuisurheilijoita, eikä WMA:n sääntö 181.3 ole voimassa tässä kilpailussa. Miehet ja naiset hyppäävät samanaikaisesti, mutta kilpailevat oman sukupuolensa kilpailussa ja tulokset ilmoitetaan erikseen. 

Seiväshypyssä kilpailijat kilpailevat siinä sarjassa johon ovat ilmoittautuneet ja saavat korottaa rimaa kansainvälisten yleisurheilusääntöjen mukaisesti, silloin kun ovat oman ikäryhmänsä viimeinen kilpailussa mukana oleva kilpailija

Kiekonheitossa noudatetaan 11- ja 13-vuotiaiden sarjoissa lastenyleisurheilusääntöjä, 15-vuotiaista yleiseen sarjaan kansainvälisiä yleisurheilusääntöjä ja aikuisurheilijoiden osalta SAUL:in ja WMA:n sääntöjä (välinepainot). Kiekonheitossa heitetään 11- ja 13-vuotiaiden sarjassa 3+1 heittoa ja muissa sarjoissa 3+3 heittoa.

Turvallisuusohjeiden tahallinen ja toistuva rikkonen voi johtaa kilpailuista hylkäämiseen.

Heittovälineiden tarkastus

Omien heittovälineiden tarkastus on kiekonheittopaikalla. Heittoväline on toimitettava tarkastukseen viimeistään 30 minuuttia ennen lajin alkua. Omat heittovälineet ovat myös muiden samanpainoisella kiekolla heittävien käytettävissä kilpailua edeltävissä harjoitusheitoissa ja kilpailun aikana. Omat heittovälineet saa noutaa pois vasta kilpailun päätyttyä.

Kilpailutapa

Kaikki kilpailut suoritetaan suoraan loppukilpailuna.

Ensiapu, uhka ja vaaratilanteet

Mahdollisissa uhka- ja vaaratilanteissa ottakaa välittömästi yhteyttä oman lajisi lajijohtajaan tai kilpailunjohtajaan.

Tiedustelut: Kilpailunjohtaja Markus Lehtonen (040 576 1104)
                  Aikataulut Janne Edelman (050 486 9571)