Toni Asikainen

Toni on jo hieman vanhempaan ikään ehtinyt Nurmijärven Yleisurheilun edustaja. Tonin suurimpiin yleisurheilusaavutuksiin kuuluu 14-vuotiaiden pituuhypyn Suomen mestaruus, 15- ja 17-vuotiaiden SM-pronssit sekä 15-sarjan 4. sija 100 metrillä. Toni valittiin saavutustensa perusteella kaudeksi 2006-07  silloiseen SUL:in järjestämään Talenttii-leiritykseen (Nuorten maajoukkueryhmä).

Syntymäaikani on 5.1.1990.
Aloitin yleisurheilun 13-vuotiaana, kun minut pyydettiin juoksemaan poikien viestijuokkueeseen. Harjoittelu alkoi kunnolla seuraavana talvena ja mukaan tulivat myös henkilökohtaiset lajit.
Valmentajani on Lassi Korhonen.
Päälajini on pituushyppy.
Tavoitteeni yleisurheilussa vuonna 2013 on pysyä mahdollisimman terveenä ja nauttia yleisurheilusta.
Urheilu-urani päätavoite on pitää itseni hyvässä kunossa ja saada onnistumisen tuntemuksia suorituksista.
Mukavin harjoitus on mielestäni lajiharjoitus. Onnistuneet hyppyharjoitukset, joissa tuntee harjoiteltavien osa-alueiden onnistuneet hypyt, ovat kyllä itselle se lajin suola.
Jännittävin (mieleen painunut) kilpailutilanne on 15-vuotiaiden SM-kilpailujen viimeinen kierros. Itse paransin viimeisellä hypyllä silloin vielä hopealle, mutta tipuin lopulta pronssille ja senkin voitin vain paremmalla toisella tuloksella.
Esikuvaa minulla ei sellaisenaan kyllä ole, mutta Dwight Phillipsin hyppäämistä on kyllä ilo katsoa.
Opiskelen tällä hetkellä 3. vuotta kemian ja matematiikan aineenopettajaksi Helsingin yliopistossa.
Muita harrastuksia minulla ei tällä hetkellä ole opiskelun ohella. Harrastin nuorempana jalkapalloakin n. 10 vuotta ennen kuin siirryin yleisurheilun pariin.

Toni Tilastopajassa