Siiri Heiskanen

Siiri Heiskanen on yksi Nurmijärven Yleisurheilun viime vuosien menestyneimmistä urheilijoista. Kahdessa nuorten maaottelussa kilpaillut ja 9 henkilökohtaista SM-mitalia saavuttanut monipuolinen Siiri lähti syksyllä 2011 harjoituskauteen tämän kesän nuorten MM-kilapilut silmällä pitäen, mutta sairastelut veivät mahdollisuudet hyviin tuloksiin.

Syntymäaikani on 10. toukokuuta 1993
Aloitin yleisurheilun virallisesti 11-vuotiaana, kun aloin käydä harjoituksissa säännöllisesti. Ennen sitäkin olin kilpaillut kesäisin, ja koska pidin juoksemisesta ja hyppäämisestä niin kovasti, aloimme pikkuhiljaa etsimään urheilukouluja.
Valmentajani on nykyisin Pekka Mäkelä. Treenaan HKV:n ryhmän kanssa, jota Pekka valmentaa ja olen siksi melko paljon Helsingissä harjoittelemassa. Aikaisemmin olen ollut myös Kari Pölläsen ja Jarmo Huppusen valmennuksessa.
Päälajini on tälle kaudelle ollut 400m aidat, mutta en sitä ole kyennyt juoksemaan sairastelujen ja muun takia. Kuitenkin jos minun pitäisi nimetä mielestäni kivoin laji, se olisi ehdottomasti pituushyppy!
Tavoitteena yleisurheilussa vuonna 2012 on päästä yli sairastelusta ja urheilla hyvillä mielin niistä huolimatta.
Urheilu-urani päätavoite on saada uusia elämyksiä ja tehdä sitä mistä pidän ja mistä nautin.
Hauskin yu-muistoni on tullut vuoden 2011 karnevaaleilta. Aitajuoksukarnevaalit ovat olleet muutenkin yksiä kesän kohokohdista joka vuosi. Myös ensimmäinen SM-kulta ja nuorten maaotteluviesti Olympiastadionilla ovat jääneet vahvasti mieleen!
Mukavin harjoitus on mielestäni rennot 60-metriset, joissa juostaan rennosti kovaa, muttei puristeta. Rakastan sitä tunnetta, kun juoksu tuntuu lentävän eteenpäin kuin itsestään.
Jännittävin (mieleen painunut) kilpailutilanne on varmasti juuri tämä 4x400m viesti Stadikalla 25 000 katsojan edessä. Pelkäsin, että kaadun. Myös Kalevan kisoissa jännitin aina finaalia niin, etten kyennyt syömään juuri lainkaan! Kun tämän kaltaisista tilanteista selviää (kunnialla), jää siitä parhaimmat muistot.
Esikuvani on yleisurheilussa Allyson Felix. Ihailen hänen juoksuaan kovasti.
Muita harrastuksiani ovat mm. kirjojen lukeminen.

Siiri Tilastopajassa