Severi Aalto

Vasta muutaman vuoden yleisurheilua harrastanut 18-vuotias Severi Aalto kuuluu keihäänheiton suomalaisiin tulevaisuuden toivoihin. Severi valittiin viime syksynä Suomen Urheiluliiton Nuorten EM-ryhmään, joka tähtää nuorten arvokilpailuihin. Vielä tänä vuonna ei matkalippua nuorten MM-kilpailuihin tullut, mutta kun harjoitusvuosia kertyy lisää, tullaan Severikin varmasti näkemään Suomen edustajana kansainvälisissä ympyröissä.

Syntymäaikani on 18.8.1993.
Aloitin yleisurheilun 16-vuotiaana kesällä.
Päälajini on keihäänhetto, se kivoin laji!
Tavoitteet yleisurheilussa 2012 ovat oman ikäkuokan SM-kisat, Kalevan kisat ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 19-vuotiaille.
Urheilu-uran päätavoitteeni on kansainvälinen menestys aikuisissa.
Hauskinta yleisurheilumuistoani on vaikea sanoa. Muistoja on kertynyt lyhyellä yleisurheilu-uralla jo paljon. Leireiltä ja kisamatkoilta kuitenkin löytyy ne parhaat muistot.
Mukavimpina harjoituksina pidän niitä, joissa ylittää itsensä. On hieno tunne parantaa jotain testiennätystä ja huomata kehittyneensä. Tottakai heittoharjoitukset ovat viikottaisesta harjoitusohjelmasta niitä mukavimpia treenejä. Näin keihäänheittäjänä voisin vielä painottaa lihashuollon tärkeyttä. Vaikka venyttelyt ja muut vastaavat treenit eivät kuulukaan ihan mukavimpiin harjoituksiin, niin urheilu on mukavampaa, kun on paikat kunnossa ja vetreinä.
Jännittävin (mieleen painunut) kilpailutilanne positiivisessa mielessä puuttuu vielä. Tähän mennessä kilpailuista parhaat muistot ovat vuodelta 2010, kun voitin ensimmäisen SM-mitalini ollessani 17-vuotiaiden pronssilla. Jännittävin ja se katkerin kilpailutilanne oli viime vuoden SM-finaalin viides tila. Tuon pettymyksen haluan paikata tänä vuonna!
Esikuvani on aina ollut arvokisamenestyjä Andreas Thorkildsen, mutta myös maailmanennätysmies Jan Zelezny on ollut kova jätkä. Muiden lajien urheilijoista arvostan crossfitin Mikko Saloa, joka on saavuttanut maailman kovakuntoisimman miehen tittelin vuonna 2009.
Valmistuin keväällä talonrakentajaksi. Tällä hetkellä olen kesälomilla.
Muista harrastuksista voisin mainita pihapingis näin kesällä. Olen myös käynyt soutelemassa ja kalastamassa, se on rentouttavaa puuhaa.

Severi Tilastopajassa