Markus Pohjonen

Ensimmäiseksi viikon urheilijaksi on helppo valita keihäänheittäjä Markus Pohjonen, joka täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja on juuri nyt ennätyskunnossa. Heti kevään ensimmäisessä kilpailussa 24.5. Vuosaaressa keihäs kaartoi uuteen omaan ja NYU:n seuraennätykseen 69.20. Raaseporissa 7.6. rävähti uudelleen. NYU:n seuraennätys parani seuraavalle kymmenluvulle, kun Markus linkosi välineen 71,64 metrin päähän heittoviivasta. Tulos on samalla miesten A-luokan tulos, mikä oikeuttaa osallistumiseen Kalevan Kisoihin. Markus on varmasti monelle nuorelle urheilijalle ja myös uudemmille seura-aktiiveille tuntemattomampi urheilija, mutta vastaavasti monet nuoret urheilijat ovat Markukselle ainakin tuloksista ja tilastoista tuttuja, sillä Markus on jo monen vuoden ajan vastannut NYU:n Ranking-kilpailun tuloslaskennasta

Syntymäaikani on 5.10.1982
Aloitin yleisurheilun isäni vetämässä urheilukoulussa jo alle kouluikäisenä.
Valmentajaa minulla ei tällä hetkellä ole, vaan valmennan itse itseäni. Vanha valmentajani Timo Lamppu on edelleen konsulttiapuna aika ajoin. Mika Hormalainen oli ensimmäinen valmentajani 19-vuotiaaksi asti.
Päälajini on keihäänheitto, ollut jo yli 15 vuotta.
Tavoitteenani yleisurheilussa 2012 on, nyt kun 70 metriä ja A-luokka tuli rikottua jo alkukesästä, niin loppukaudelle sopiva tavoite lienee Tuiskusen Tonin piiriennätyksen 72.69 rikkominen.
Urheilu-uran päätavoitteeksi olen asettanut urheilusta nauttimisen ja terveenä pysymisen. Jos terveyttä riittää ja muilta velvotteilta ehtii riittävästi urheiluun panostaa, niin Kalevan Kisa- finaaliin pääsy voisi olla hyvä tavoite. Toivottavasti Kalevan kisoissa palattaisiin 12 urheilijan finaaleihin niin siihenkin olisi paremmat mahdollisuudet.
Hauskinta yu-muistoani on vaikea yksilöidä. Hauskoja muistoja on harjoituksissa, kilpailuissa ja katsomossakin vaikka kuinka paljon. Yksi vahvasti mieleen jäänyt tapahtuma on Klaukkalan Eliittikisat 1992 ja Seppo Rädyn silloinen Suomen ennätys 90.60. Olin lähettinä tulospalvelussa tuolloin vajaan 10 vuoden ikäisenä pikkupoikana, mutta jotenkin keihäskisa kiinnosti toimitsijatehtäviä enemmän.
Mukavimpia harjoituksia ovat mielestäni ensimmäiset heittoharjoitukset keväällä ulkona, tietysti sillä ehdolla että heitto kulkee ja paikat ovat ehjät. Tiukat punttiharjoitukset ovat myös mieleen, niin kuin kaikki muutkin treenit missä pääsee haastamaan itseään.
Kilpailuista mieleeni on painunut erityisesti  M17 keihään SM-kisojen 5.tila vuodelta 1999 omalla ennätyksellä. Se oli silloin hyvä saavutus. Ikäluokka oli kova ja esim. Tero Pitkämäki oli samassa kisassa neljäs. Tuore 70 metrin ylitys Karjaalla jää varmasti myös mieleen, kun sitä on tullut metsästettyä niin kauan.
Esikuvaani on vaikea sanoa. Pienempänä poikana ihailtiin tietysti kaikkien parhaiden suomalaisten ja ME-mies Jan Zeleznyn heittoja. Zeleznyn nimmarin saaminen joskus kymmenen vanhana Lahden Eliittikisoissa oli kova juttu.
Koulutukseltani olen osteopaatti. Vaslmistuin Helsingin AMK:sta 2006 ja tänä syksynä aloitan 4.vuoteni Helsingin lääkiksessä, eli valmistun lääkäriksi muutaman vuoden päästä.
Perheenkin olen ehtinyt perustaa. Siihen kuuluvat avovaimo (18.8.12 lähtien aviovaimo) Anna ja vajaan 9 kuukauden ikäinen Olivia-tytär.
Muista harrastuksista mainitsen golfin (tasoitus 12,3).

Markus Pohjonen Tilastopajassa