Jere Mäkelä

Kolmiloikkaaja Jere Mäkelä menestyi vuonna 2011 hienosti nuorten SM-kisoissa. Talvella hän voitti ensin hallikisoissa kultaa (14,36) ja kesällä Valkeakoskella 19-vuotiaiden SM-kisoissa hän sijoittui pronssille tuloksella 14,45. Jere on myös ollut vuosina 2009 – 2011 nuorten maajoukkueleirityksessä ja jo sitä ennen vuosina 2008 – 2009 Uudenmaan alueleirityksessä. Valitettavasti kesän 2012 tulostasoa heikensivät edeltävällä harjoituskaudella vaivanneet vammat. Syksyllä vaivasi ensin hyppääjän polvi ja kevään harjoittelua sotki erityisesti alaselän vaivat, jotka helpottivat vasta juuri ennen kilpailukauden alkua.

Syntymäaikani on 20.2.1993
Aloitin yleisurheilun 12-vuotiaana ja 14-vuotiaana siirryin täysin yleisurheiluun lopettaessani jääkiekon, joka oli siihen asti päälajini.
Päälajini on 3-loikka
Tavoitteet yleisurheilussa vuodelle 2013 ovat kolmiloikassa tulos 15,50 ja menestyminen SM-kisoissa niin 22-vuotiaissa kuin Kalevan kisoissakin.
Hauskin yu-muistoni on syksyn 2010 nuorten Suomi-Ruotsi maaottelu, jossa voitin 3-loikan.
Mukavimpia harjoituksia ovat mielestäni kaiken tyyppiset loikkaharjoitukset.
Jännittävin (mieleen painunut) kilpailutilanne on ollut vuoden 2010 nuorten SM-kisat, joihin lähdin tilastokärkenä. En saanut tulosta kahdella ensimmäisellä kierroksella, mutta kolmannella kierroksella hyppäsin itseni jatkokierroksille ja viidennellä hypyllä Suomen mestariksi ja sain maaottelupaikan. Sen kisan aikana jännitti valtavasti ja kisa on jäänyt kirkkaasti mieleen.
Esikuvani on kolmiloikan puolella ollut Nelson Evora ja lisäksi pikajuoksija Tyson Gay.
Muihin harrastuksiini kuuluu erityisesti intohimoinen penkkiurheilu ;)

Jere Tilastopajassa