Heli Rinnekari

Heli Rinnekari on Nurmijärven Yleisurheilun nuori urheilija, joka on menestynyt moukarinheitossa sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla ikäluokkansa kilpailuissa. Nuorten MM-kisat pidetään tänä vuonna Barcelonassa 10. - 15.7.2012 ja sinne Heli lähtee edustamaan Suomea.

Heli on osallistunut vuodesta 2006 alkaen Uudenmaan Yleisurheilun piirileireille ja 2009 hänet valittiin Suomen Urheiluliiton uorten maajoukkueleiritykseen. Viime syksystä alkaen hän on ollut SUL:n nuorten EM-ryhmässä. Klaukkalan Eliittikisoissa 19.6.2012 Heli heitti oman ennätyksensä 61,37 metriä.

Syntymäaikani on  30.9.1994
Aloitin yleisurheilun 9-vuotiaana lasten urheilukouluissa, jolloin lempparilajeja olivat pikamatkat. Urheilukoulussa tuli kokeiltua monia lajeja ja sitä myötä myös kisailtua niissä nuorempana. Moukaria heitin ensimmäistä kerran vasta 12-vuotiaana. Moukarinheiton ympärivuotisen  harjoittelun aloitin vuotta myöhemmin syksyllä 2007.Moukarinheiton ohella myös muut yleisurheilulajit pysyivät mukana.
Valmentajani on Lassi Korhonen. Isä-Hannu on aikanaan opastanut monissa lajeissa.
Päälajini / kivoin lajini on moukarinheitto.
Tavoitteet yleisurheilussa 2012 ovat 19-vuotiaiden MM-kisojen loppukilpailu, oma ikäluokan SM-kisat, Kalevan kisat ja Pohjoismaiden mestaruuskisat.
Urheilu-uran päätavoitteeni on kansainvälinen menestys aikuisten tasolla.
Hauskin yleisurheilumuistoni on osallistuminen 17-vuotiaiden MM-kilpailuihin Ranskan Lillessä vuonna 2011. Itse kilpailu ja koko kisamatka on jäänyt kirkkaana mieleen. Kisaviikkoa on mukava muistella vielä näin vuodenkin päästä.
Mukavimpina harjoituksina pidän treenejä, joissa tunnen saavani kaiken itsestäni irti.
Harjoittelen moukarinheittoa ympärivuotisesti. Talvella ei tarvitse matkustaa kovin pitkälle heittoharjoituksiin, koska omalle navetalle on rakennettu heittopaikka. Siellä onnistuu moni muukin harjoitus. Kesällä harjoittelen eri urheilukentillä, enimmäkseen Klaukklan koulun kentällä.
Jännittävin (mieleen painunut) kilpailutilanne on vuoden 2009 SM-kisoista Harjavallasta, kun olin kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen ilman tulosta. Kolmannella kierroksella onneksi onnistuin saamaan tuloksen ja lopulta voitin kisan ja ensimmäisen Suomen mestaruuteni.
Suurempia esikuvia minulla ei ole. Olen kyllä aina seurannut vanhempien urheilijoiden tekemisiä mielenkiinnolla.
Muita säännöllisiä harrastuksia minulla ei ole. sillä yleisurheiluharjoituksiin menee aikaa 3- 4 tuntia päivässä, joten muille harrastuksile ei jää liikaa tilaa.

Heli Tilastopajassa